Контакт: + 387 051 456 330

Вељка Млађеновића бб, 78 000 Бања Лука

Радно вријеме:

Пон. – Пет. 08:00 – 16:00

Одржана прва сједница Комисије за реализацију Графичког конкурса - КОЛО

Одржана прва сједница Комисије за реализацију Графичког конкурса - КОЛО
Одржана прва сједница Комисије за реализацију Графичког конкурса - КОЛО

Одржана је прва сједница Комисије за реализацију Графичког конкурса - Коло.

Комисијa је због великог интересовања донијела одлуку да повећа наградни фонд и обухват студената који могу конкурисати. Прва награда је повећана са 1.500 на 2.000 марака, друга награда са 1.000 на 1.500 марака, а трећа награда са 750 на 1.000 марака, осталих девет робних награда ће бити у вриједности од 500 марака. Закључено је да постоји потреба да се осим студентима академија умјетности и студентима сродних студија (графички дизајн) са других факултета дозволи да учествују на конкурсу.

"Данас смо одржали прву сједницу комисије на којој смо донијели важне одлуке. Посебну иницијативу и велико разумијевање за саму тему конкурса су показали професор Миљановић као несумњиви ауторитет у овој области и господин Ћебић, који је у комисији као представник студентске популације. Драго ми је што постоји интересовање студената за учешће на конкурсу о чему најбоље говори и чињеница да смо на захтјев са факултета проширили обухват студената који могу учествовати и сада на конкурсу могу учествовати сви студенти академија умјетности и графичких и сродних смјерова из Републике Српске, као и студенти из Српске који ове студије похађају у Србији и иностранству. Захвалан сам и пријатељима конкурса који су одлучили да подрже младе умјетнике, а прије свега предсједнику Владе господину Вишковићу, који се први одазвао на наш позив. Пред нама је мјесец дана рада на додатној промоцији конкурса, а затим избор најбољих радова", рекао је директор Службеног гласника  Милош Лукић.

Комисија за реализацију конкурса ради у саставу: Младен Миљановић, Милош Ћебић, Горана Гарача, Марко Келечевић и Милош Лукић.

Конкурс је отворен до 20. јуна ове године, а са више детаља о конкурсу можете се упознати на сљедећем линку:

https://slglasnik.org/cyr/aktuelno/obavjestenja/grafichki-konkurs-za-2024-godinu-kolo