Контакт: + 387 051 456 330

Вељка Млађеновића бб, 78 000 Бања Лука

Радно вријеме:

Пон. – Пет. 08:00 – 16:00

Збирка образаца Закона о кривичном поступку

Збирка образаца Закона о кривичном поступку

Збирка образаца Закона о кривичном поступку Републике Српске, Босне и Хереговине, Федерације Босне и Херцеговине и Брчко Дистрикта Босне и Херцеговине

Аутор: Зоран М. Стокић

Књига је приређена у обиму од 530 страница и подијељена у пет дијелова. Прва четири дијела од 430 страница садрже 348 образаца. Пети дио од 100 страница садржи разне практичне подсјетнике за примјену Закона о кривичном поступку. Обрасци су сачињени тако да се могу користити као узорак за све законе о кривичном поступку који се користе у Босни и Херцеговини.

ИЗВОДИ ИЗ РЕЦЕНЗИЈА

Чињеница да се на нашем терену из подручја стручне литературе већ дуже вријеме није појавила слична књига даје овом посебан значај и посебну тежину. Неспоран је изванредан ентузијазам аутора који је своје дугогодишње судијско и тужилачко знање и умијеће преточио у изванредно користан приручник и практикум.
У времену када генерације младих правника живе и у условима када је едукација и припрема за избор на одговорне правосудне позиције насушна потреба, овакав приручник може наићи на изванредан пријем и употребу.
Проф. др Миодраг Симовић,
предсједник Уставног суда БиХ


Збирка образаца Закона о кривичном поступку, коју је сачинио Зоран Стокић, сасвим сигурно по свом значају превазилази наслов овог рада. Не ради се о простом збиру образаца који су проистекли из практичне примјене Закона о кривичном поступку. Због своје свеобухватности она је и својеврстан коментар овог закона, који по свом садржају драматично одступа од раније прихваћених рјешења.
Приликом израде дјела аутор се трудио да предвиди све процесне ситуације које могу настати у кривичном поступку. Овај циљ је у цијелости и досљедно постигнут, а за који подухват је требало велико стрпљење, педантност и прије свега богато искуство.
Овај рад ће бити добар приручник не само за правне практичаре у Босни и Херцеговини већ и за оне који се тек упознају са кривичним поступком, односно за студенте правних факултета.
И на крају, свој интерес могу имати и они који компаративно проучавају кривично процесно право, јер помоћу образаца како их је изложио и сложио аутор, одредбе Закона постају жива материја која се лакше проучава.

Војислав Димитријевић,
судија Врховног суда Републике Српске


Све информације могу се добити на сљедећи контакт:
ЗОРАН М. СТОКИЋ
Николе Тесле 110, 74000 Добој
Тел.: 061/461-521
E-mail: zoran.stokic@cutuk.net