Контакт: + 387 051 456 330

Вељка Млађеновића бб, 78 000 Бања Лука

Радно вријеме:

Пон. – Пет. 08:00 – 16:00

Поремећена прецедентизација права

Поремећена прецедентизација права
Narudžbenica_Neustavna retroaktivna primjena inkriminacije zločini protiv čovječnosti u praksi Suda BiH - Poremećena precendentizacija prava

Неуставна ретроактивна примјена инкриминације злочини против човјечности у пракси Суда Босне и Херцеговине – Поремећена прецедентизација права

Аутор: проф. др Милан Благојевић

Издавачи: ЈУ Службени гласник Републике Српске и СПКД Просвјета, Градски одбор Бања Лука

Продајна цијена књиге износи 12 КМ са ПДВ-ом!

У издању ЈУ Службени гласник Републике Српске и СПКД Просвјета, Градски одбор Бања Лука, изашла је књига аутора проф. др Милана Благојевића под насловом „Неуставна ретроактивна примјена инкриминације злочини против човјечности у пракси Суда Босне и Херцеговине – Поремећена прецедентизација права“.
Ова монографија је сложено дјело које представља дубоку и свестрану анализу инкриминације злочини против човјечности, како у међународном праву, тако и у позитивном домаћем праву.
У књизи није анализирана искључиво пракса Суда БиХ већ и пракса Хашког трибунала и Европског суда за људска права у вези са овом инкриминацијом. Оно што је заједничко анализираним и другим судским одлукама, а што представља квинтесенцију монографије, је чињеница да је у тим судским предметима неуставно ретроактивно суђено, односно пресуђивано, не само индивидуално одређеним физичким лицима него и Републици Српској.
Тиме се Република Српска жели и на овај начин приказати као „злочиначка“ творевина, са крајњим циљем њене политичке и уставноправне делегитимизације и деконструкције као ентитета у дејтонској БиХ. С обзиром на то да ова проблематика до сада није била предмет посебне пажње у домаћој правној књижевности, може се посебно похвалити изворност и допринос овог дјела студиозном истраживању инкриминације злочини против човјечности. Ријеч је о дјелу које може бити од користи не само правницима него и историчарима и политиколозима који имају намјеру да прошире своја сазнања и да научно истраже и продубљеније сагледају послијератни развој БиХ.
Ову студију одликују јасно изражавање и једноставан стил, ради чега је пријемчива најширем кругу читалаца.

Књигу можете поручити у ЈУ Службени гласник Републике Српске или путем наруџбеницe.

Контакт:
Телефон: +387 51 456 334, 456 470
Факс: +387 51 456 471
e-mail:
boro.luburic@slglasnik.org
marko.kelecevic@slglasnik.org
milanblagojevic@hotmail.com