Контакт: + 387 051 456 330

Вељка Млађеновића бб, 78 000 Бања Лука

Радно вријеме:

Пон. – Пет. 08:00 – 16:00

"Републици Српској на дар"

"Републици Српској на дар"
"Републици Српској на дар"
"Републици Српској на дар"
"Републици Српској на дар"
"Републици Српској на дар"

У оквиру манифестације „Републици Српској на дар“ која је одржана у Приједору, Републички педагошки завод је Службеном гласнику уручио Захвалницу за подршку приликом реализације активности поводом обиљежавања Дана Републике Српске.

Захвалницу је директору Службеног гласника уручила директорица Републичког педагошког завода Слађана Танасић.

Овом приликом представљени су и ученички ликовни и литерарни радови одабрани на конкурсу поводом Дана Републике.

В.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић је истакао да је наша установа један од покровитеља награда које се додјељују ученицима основних школа.

„Прије свега желим да се захвалим Републичком педагошком заводу који нам је омогућио да учествујемо у овом сјајном конкурсу на којем се представљају најталентованији ученици Републике Српске. Радник Службеног гласника Марко Келечевић је био и члан жирија који је цијенио више од 2000 пристиглих радова. Нама је задовољство што смо могли да наградимо ученике основних школа, чији ће се радови наћи у ђачком календару за 2025. годину“, рекао је Лукић.

Он је истакао да је наградни фонд за ученике основних школа обезбијеђен продајом ђачких календара за 2024. годину.

Службени гласник Републике Српске издвојио је новчана средства за ученике:

Маша Брадић, 9/3, ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник - прва награда, 500 марака,

Милица Данојлић, 8/2, ЈУ ОШ „Сутјеска“ Модрича - друга награда, 300 марака,

Ена Бехарић, 6/3, ЈУ ОШ „Иво Андрић“ Бања Лука - трећа награда, 150 марака.

По стотину марака додијелили смо: Ирени Јовић, 9/2, ЈУ ОШ „Станко Ракита“ Бања Лука, Мии Шаренац, 9/3, ЈУ ОШ „Петар II Петровић Његош“ Билећа, Ивани Петровић, 9/2, ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић“ Бања Лука, Марији Маринковић, 9/3, ЈУ ОШ „Бранко Ћопић“ Прњавор и Уни Батаковић, 9/3, ЈУ ОШ „Бранко Радичевић“ Братунац чији радови су похваљени од стране жирија, а са 500 марака је награђена ЈУ ОШ „Свети Сава“ Зворник под менторством наставника ликовне културе Јове Лалића, чија мапа састављена од више ученичких радова је проглашена за најбољу.

Након отварања изложбе ученичких ликовних радова, одржана је свечана академија поводом Дана Републике Српске за коју су програм припремили наставници и ученици приједорских основних и средњих школа и Дјечији вртић „Радост“.