Контакт: + 387 051 456 330

Вељка Млађеновића бб, 78 000 Бања Лука

Радно вријеме:

Пон. – Пет. 08:00 – 16:00

Књиге за Библиотеку "Сестре Гајић"

Књиге за Библиотеку "Сестре Гајић"
Књиге за Библиотеку "Сестре Гајић"
Књиге за Библиотеку "Сестре Гајић"

Представници ЈУ Службени гласник Републике Српске посјетили су Библиотеку „Сестре Гајић“ и поклонили књиге из свог издавачког опуса, са циљем обогаћивања фонда библиотеке. Убудуће ће и издања ЈУ Службени гласник Републике Српске бити дио новоформиране библиотеке, а међу одабраним насловима су се нашла дјела из стручне литературе и дјела истакнутих аутора.

Библиотеку је нашем граду поклонила породица Гајић, у част сјећања на њихову кћерку Татјану, која је прије осам година изгубила битку против Лафорине болести.

ЈУ Службени гласник Републике Српске је дала подршку у раду ове библиотеке, гдје је свака књига прожета својом причом, а мајка и докторица Сњежана Гајић његује их са једним племенитим циљем, да их остави у наслијеђе генерацијама које долазе.

Према ријечима докторице Сњежане Гајић, Татјана је од раног дјетињства развила љубав према књигама, а ту љубав је пренијела и на своју сестру Милану.

„Библиотека је стварана годинама, а овом приликом се захваљујем и директору ЈУ Службени гласник Републике Српске др Манојли Зрнићу за поклоњене књиге, које су обогатиле наш фонд“ – рекла је докторица Сњежана Гајић и додала да је библиотека мјесто зближавања свих заљубљеника у књигу.

Библиотека је смјештена у Ул. Васе Пелагића 58, доступна је бесплатно и замишљена као мјесто окупљања наших суграђана свих узраста.