Контакт: + 387 051 456 330

Вељка Млађеновића бб, 78 000 Бања Лука

Радно вријеме:

Пон. – Пет. 08:00 – 16:00

Хрестоматија технологије охаеризма

Хрестоматија технологије охаеризма

Почетком јануара 2018. године изашла је нова, двадесет и седма књига аутора проф. др Милана Благојевића, под насловом “Хрестоматија технологије охаеризма - Хроника једне националне и уставне патологије”.

Ријеч је о обимној научној студији у којој је описан и објашњен један систем владања успостављен противправно у БиХ убрзо након потписивања Дејтонског мировног споразума 1995. године. Суштина тог система био је и остао високи представник у БиХ, за којег се у свакодневном говору употребљава ријеч “охаер”, из које је аутор извео неологизам охаеризам, док је цијели систем владања означен синтагмом технологија охаеризма.


Један од особених квалитета ове монографије јесте тај што нуди бројне примјере не само начина на који је успостављена технологија охаеризма и шта је све помоћу ње учињено у разградњи Републике Српске, већ књига садржи и конкретне сугестије како да се убудуће правно заштите витални интереси Републике Српске и њена егзистенција.


Рецензенти књиге су проф. др Радивоје Керовић, проф. др Слободан Орловић, Слободан Наградић, Жељко Вујадиновић и Џевад Галијашевић.


Издавач књиге је Јавна установа Службени гласник Републике Српске.